Chokladbollssemla
Budget Nytt

Chokladbollssemla

20 min
Fika Efterrätt
Semlor till alla! Dessa chokladbollar är vansinnigt goda. De innehåller smält mjölkchoklad, smör, havregryn, socker och kakao. De rullas i rostad kokos vilket ger chokladbollarna en lite lyxigare smak. Skär ett lock av chokladbollen fyll den med spritsad grädde. Självaste chokladbollarna är skapade av Wictor Winqvist, medlem i juniorkocklandslaget.
https://www.arla.se/recept/chokladbollssemla/

Gör så här

  • Smält mjölkchoklad över vattenbad eller försiktigt i mikron.
  • Skär smör i bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, mjölkchoklad, kaffe och salt. Mixa ihop till en slät smet.
  • Tillsätt havregryn och mixa hastigt ihop. Forma smeten till 8 jämnstora chokladbollar. Rulla i kokos. Ställ kallt.
  • Vispa grädden och lägg den ev i en evspritspåse.
  • Skär av ett litet lock på chokladbollarna. Tryck till så det blir en urgröpning i chokladbollarna.
  • Fyll med grädde och sätt på locket. Servera direkt!
Klart!
Energi:

313 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 2,1 g
Protein: 2,9 g
Kolhydrater: 24,4 g
Fett: 22,9 g

Ingredienser

Mjölkchoklad
25 g
100 g
Strösocker
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Kakao
2½ msk
Kallt starkt kaffe
½ dl
Salt
1 krm
Havregryn
3½ dl
Rostade kokosflingor
1 dl
1½ dl