Choklad och dadelgranola med dulce de leche

Choklad och dadelgranola med dulce de leche

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

30 min

Gör lite extra av den här granolan, supergott till glass eller på yoghurt till lyxfrukosten. Servera gärna med bär också som en frisk fläkt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ dl mandelspån
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl dinkelflingor
  • 1½ dl cashewnötter
  • 1 dl flytande honung
  • 2 msk vatten
  • 1½ msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 dl pistagenötter
  • 5 dadlar
  • 2 msk frystorkade hallon

Kvargtopping:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda mandel, solrosfrön, dinkel och cashewnötter i en bunke. Blanda honung, vatten, kakao och salt i en kastrull och koka upp. Häll lagen över nötblandningen i en bunke och rör om, fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min. Grovhacka pistagenötter och dadlar, blanda ner i granolan. Låt kallna och tillsätt frystorkade hallon. Rör ihop kvarg och den karamelliserade mjölken. Servera granolan med kvargtopping.

Tips:

De flesta nötter, frön och flingor passar i granolan, välj din favorit.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag