Choklad och dadelgranola med dulce de leche

Choklad och dadelgranola med dulce de leche

Betyg

(0 st)

30 min

Gör lite extra av den här granolan, supergott till glass eller på yoghurt till lyxfrukosten. Servera gärna med bär också som en frisk fläkt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ dl mandelspån
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl dinkelflingor
  • 1½ dl cashewnötter
  • 1 dl flytande honung
  • 2 msk vatten
  • 1½ msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 dl pistagenötter
  • 5 dadlar
  • 2 msk frystorkade hallon

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Blanda mandel, solrosfrön, dinkel och cashewnötter i en bunke. Blanda honung, vatten, kakao och salt i en kastrull och koka upp. Häll lagen över nötblandningen i en bunke och rör om, fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min. Grovhacka pistagenötter och dadlar, blanda ner i granolan. Låt kallna och tillsätt frystorkade hallon. Servera granolan med kvarg.

Tips:

De flesta nötter, frön och flingor passar i granolan, välj din favorit.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem