Choklad med torkad frukt

40 min
Arbetstid: 20 min
Choklad med torkad frukt

Choklad med torkad frukt är enkelt att göra och med müsli i smeten känns detta godis riktigt nyttigt. Pepparkakskryddorna kan man utesluta eller ersätta efter eget huvud.

Ingredienser

150 g
Sirap
¾ dl
Kakao
½ dl
Pepparkakskrydda
2 tsk
Torkad frukt, t ex aprikoser, päron, äpplen, ljusa russin
3 dl
Müsli
3 dl

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull och rör i sirapen. Låt det koka några minuter.
  • Rör i kakao, pepparkakskryddor, frukt och müsli.
  • Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kylen och skär det i bitar. Förvara i kyl.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

73 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,7 g
Protein: 5 % 0,9 g
Fett: 47,2 % 3,9 g
Kolhydrater: 47,8 % 8,6 g
https://www.arla.se/recept/choklad-med-torkad-frukt/