Chili con chicken
30 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Vill du göra chili con carne med en twist? Prova vårt recept med kyckling och olika sorters bönor som variation – vi kallar den "chili con chicken"! Servera chili con chicken med gräddfil, guacamole och krispiga tortillachips.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Röda paprikor
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Olivolja
|
2 msk |
Strimlad kycklinglårfilé
|
300 g |
Malen koriander
|
1½ msk |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Chipotlepasta
|
1 msk |
Tomatpuré
|
1 msk |
Krossade tomater
|
1 burk |
Vatten
|
4 dl |
Kycklingfond
|
2 msk |
Kanelstång
|
1 |
Bönor, svarta vita eller kidney
|
2 pkt |
Mörk choklad
|
20 g |
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Tortillachips
|
|
---|---|
Guacamole
|
|
3 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exkl. tillbehör
Energi:
325 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 23 g |
Kolhydrater: | 24 g |
Fett: | 13 g |

