Chili con chicken

30 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Chili con chicken

Vill du göra chili con carne med en twist? Prova vårt recept med kyckling och olika sorters bönor som variation – vi kallar den "chili con chicken"! Servera chili con chicken med gräddfil, guacamole och krispiga tortillachips.

Ingredienser

Gul lök
1
Röda paprikor
2
Vitlöksklyftor
2
Färsk koriander
1 kruka
Olivolja
2 msk
Strimlad kycklinglårfilé
300 g
Malen koriander
1½ msk
Malen spiskummin
1 msk
Chipotlepasta
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 burk
Vatten
4 dl
Kycklingfond
2 msk
Kanelstång
1
Bönor, svarta vita eller kidney
2 pkt
Mörk choklad
20 g
Rödvinsvinäger
1 msk
Salt och svartpeppar

Till servering:

Tortillachips
Guacamole
3 dl

Gör så här

  • Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och krossa vitlöken. Grovhacka korianderstjälkarna.
  • Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök och paprika 8-10 min eller tills paprikan mjuknat.
  • Tillsätt vitlök och kyckling. Fräs ytterligare 3-4 min.
  • Rör ner korianderstjälkar, malen koriander, spiskummin, chipotlepasta, tomatpuré, krossade tomater, vatten, fond och kanelstång. Koka upp och låt sjuda ca 15 min utan lock.
  • Häll av och skölj bönorna. Rör ner i grytan tillsammans med hackad choklad och vinäger. Låt sjuda 3-4 min.
  • Ta bort kanelstången. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa chili con chicken med korianderblad. Servera med ris, tortillachips, guacamole och gräddfil.
Klart!

Näringsvärden, per portion exkl. tillbehör

Energi:

325 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 23 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/chili-con-chicken/