Chili con chicken

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Chili con chicken

Vill du göra chili con carne med en twist? Prova vårt recept med kyckling och olika sorters bönor som variation – vi kallar den "chili con chicken"! Servera chili con chicken med gräddfil, guacamole och krispiga tortillachips.

Ingredienser

Gul lök
1
Röda paprikor
2
Vitlöksklyftor
2
Färsk koriander
1 kruka
Olivolja
2 msk
Strimlad kycklinglårfilé
300 g
Malen koriander
1½ msk
Malen spiskummin
1 msk
Chipotlepasta
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 burk
Vatten
4 dl
Kycklingfond
2 msk
Kanelstång
1
Bönor, svarta vita eller kidney
2 pkt
Mörk choklad
20 g
Rödvinsvinäger
1 msk
Salt och svartpeppar

Till servering:

Tortillachips
Guacamole
3 dl

Gör så här

  • Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och krossa vitlöken. Grovhacka korianderstjälkarna.
  • Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök och paprika 8-10 min eller tills paprikan mjuknat.
  • Tillsätt vitlök och kyckling. Fräs ytterligare 3-4 min.
  • Rör ner korianderstjälkar, malen koriander, spiskummin, chipotlepasta, tomatpuré, krossade tomater, vatten, fond och kanelstång. Koka upp och låt sjuda ca 15 min utan lock.
  • Häll av och skölj bönorna. Rör ner i grytan tillsammans med hackad choklad och vinäger. Låt sjuda 3-4 min.
  • Ta bort kanelstången. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa chili con chicken med korianderblad. Servera med ris, tortillachips, guacamole och gräddfil.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

529 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 13,1 g
Protein: 26,3 % 34,3 g
Fett: 37,6 % 22,5 g
Kolhydrater: 36,1 % 47 g
https://www.arla.se/recept/chili-con-chicken/