Chili con chicken
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Vill du göra chili con carne med en twist? Prova vårt recept med kyckling och olika sorters bönor som variation – vi kallar den "chili con chicken"! Servera chili con chicken med gräddfil, guacamole och krispiga tortillachips.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Röda paprikor
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Strimlad kycklinglårfilé
|
300 g |
|
Malen koriander
|
1½ msk |
|
Malen spiskummin
|
1 msk |
|
Chipotlepasta
|
1 msk |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Krossade tomater
|
1 burk |
|
Vatten
|
4 dl |
|
Kycklingfond
|
2 msk |
|
Kanelstång
|
1 |
|
Bönor, svarta vita eller kidney
|
2 pkt |
|
Mörk choklad
|
20 g |
|
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Tortillachips
|
|
|---|---|
|
Guacamole
|
|
| 3 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
529 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,1 g |
| Protein: | 26,3 % | 34,3 g |
| Fett: | 37,6 % | 22,5 g |
| Kolhydrater: | 36,1 % | 47 g |