Chili con carne
40 min
•
Arbetstid: 10 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Varmrätt
Frysbar
•
Låt dofterna av tomat, vitlök och kryddor fylla ditt kök med värme. Denna chili con carne är en riktig vardagsfavorit som får extra sting av sambal oelek och rundas av med krämig gräddfil och färsk koriander eller persilja vid servering.
Testa en variant med fler {grönsaker}Ingredienser
|
Nötfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Gula lökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Röd paprika
|
1 |
| 1 msk | |
|
Tomatpuré
|
3 msk |
|
Sambal oelek
|
1 tsk |
|
Malen spiskummin
|
2 tsk |
|
Malen koriander
|
2 tsk |
|
Torkad oregano
|
2 tsk |
|
Kakao
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
|
Krossade tomater
|
400 g |
|
Vatten
|
2½ dl |
|
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
|
Kidneybönor (ca. à 400 g)
|
1 burk |
Till servering:
|
Ris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Färsk persilja eller koriander
|
1 kruka |
| 3 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
731 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,2 g |
| Protein: | 22,9 % | 41,2 g |
| Fett: | 34,6 % | 28,6 g |
| Kolhydrater: | 42,5 % | 76,5 g |