Chicken Vietnam med sojacrème
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Få det att hetta till i köket med kryddiga smaker från öst. Rätten går lika bra att göra vegetarisk med sojastrimlor eller quorn.
Ingredienser
| 2 dl | |
|
Japansk soja
|
1 dl |
|
Jasminris
|
3 dl |
|---|
|
Kycklinglårfilé
|
450 g |
|---|---|
| 50 g | |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Fisksås
|
1½ msk |
|
Sesamolja
|
1 tsk |
|
Lime, rivet skal och saft
|
1 |
|
Morot
|
1 |
|
Zucchini
|
1 |
|
Spetskål
|
200 g |
|
Finhackad röd chili
|
½ |
|
Strimlad färsk ingefära
|
1 msk |
|
Strimlad citrongräs
|
½ |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Rostade, hackade cashewnötter
|
1 dl |
|---|---|
|
Hackad färsk koriander
|
½ dl |
|
Hackad färsk mynta
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
747 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,3 g |
| Protein: | 18,7 % | 34,4 g |
| Fett: | 47,2 % | 39,9 g |
| Kolhydrater: | 34,1 % | 62,6 g |