Cheesecake med vitost

2 tim 30 min
Cheesecake med vitost

En krämig och matig cheesecake med frisk citronsmak som toppas med rostade knapriga pumpakärnor.

Ingredienser

Kavring (ca. 150 g)
6 skivor
50 g

Fyllning:

Gelatinblad
2
400 g
2 dl
Citron
rivet skal och saft av 1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Chili flakes
2 krm

Garnering:

Pumpakärnor
1 dl
Grovhackad färsk persilja
½ dl

Gör så här

  • Finhacka eller mixa brödet. Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
  • Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 15 min.
  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Rör ihop vitost och yoghurt till en smidig kräm. Tillsätt övriga ingredienser till fyllningen.
  • Låt gelatinbladen smälta i en liten kastrull. Rör ner dem i fyllningen. Bred ut fyllningen i formen. Låt stå i kyl 2-3 tim.
  • Rosta pumpakärnorna i en torr varm stekpanna. Strö över pumpakärnor och persilja vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

405 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/cheesecake-med-vitost/