Cheesecake med rabarber

30 min Buffé Efterrätt
Frysbar
Cheesecake med rabarber

En cheesecake med fantastiskt god fyllning med smak av rabarber. Snabbt och enkelt fixar du festen eller kalaset med denna cheesecake.

Ingredienser

Digestivekex
10
75 g
500 g
Äggulor
3
Konc rabarbersaft
½ dl
Florsocker
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Hacka samman kex och smör i en matberedare. Tryck ut det i en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter.
  • Rör samman kvarg och äggulor, saft och florsocker till en jämn smet. Bred ut smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kallna.
  • Servera gärna med rabarberkompott.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

275 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/cheesecake-med-rabarber/