Cheesecake med pesto och bakade tomater
2 tim
Huvudrätt
•
Salt cheesecake med ljuv smak av oliver och söta, bakade tomater. Perfekt på buffébordet eller som förrätt, gärna med en sallad och lax eller kallskuret kött.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Hittar du inte grön tapenade går det lika bra med svart.
Energi:
845 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 18 g |
Kolhydrater: | 40 g |
Fett: | 68 g |
Ingredienser
75 g | |
Valnötter
|
1½ dl |
Digestivekex
|
10 |
150 g | |
Pesto
|
1½ msk |
2 dl | |
Ägg
|
4 |
Citron
|
rivet skal av 1 |
Tapenade, gärna på gröna oliver
|
3 msk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Rucola
|
Bakade tomater:
Körsbärstomater
|
500 g |
---|---|
Olivolja
|
2 msk |
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Strösocker
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Färsk timjan
|
5 kvistar |