Cheesecake med pesto och bakade tomater

Cheesecake med pesto och bakade tomater

60+ min Huvudrätt
Salt cheesecake med ljuv smak av oliver och söta, bakade tomater. Perfekt på buffébordet eller som förrätt, gärna med en sallad och lax eller kallskuret kött.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cheescake-med-rucola-och-torkade-tomater/

Gör så här

  • Börja med tomaterna. Sätt ugnen på 150°.
  • Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka tomaterna i mitten av ugnen ca 1 tim och 15 min.
  • Höj temperaturen i ugnen till 175°.
  • Smält smöret. Rosta valnötterna i en torr varm panna.
  • Mixa kexen, hälften av valnötterna och smöret till en smulig massa. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt ca 30 min.
  • Vispa samman färskost, gräddfil, ägg, citronskal, tapenade och peppar i en skål. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt svalna.
  • Toppa med rucola, tomater och rostade valnötter.
Klart!

Hittar du inte grön tapenade går det lika bra med svart.

Energi:

845 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 68 g

Ingredienser

75 g
Valnötter
1½ dl
Digestivekex
10
150 g
Pesto
1½ msk
2 dl
Ägg
4
Citron
rivet skal av 1
Tapenade, gärna på gröna oliver
3 msk
Svartpeppar
1 krm
Rucola
Bakade tomater:
Körsbärstomater
500 g
Olivolja
2 msk
Pressad citronsaft
1 msk
Strösocker
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Färsk timjan
5 kvistar