Cheesecake med pesto och bakade tomater
2 tim
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Salt cheesecake med ljuv smak av oliver och söta, bakade tomater. Perfekt på buffébordet eller som förrätt, gärna med en sallad och lax eller kallskuret kött.
Ingredienser
75 g | |
Valnötter
|
1½ dl |
Digestivekex
|
10 |
150 g | |
Pesto
|
1½ msk |
2 dl | |
Ägg
|
4 |
Citron
|
rivet skal av 1 |
Tapenade, gärna på gröna oliver
|
3 msk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Rucola
|
Bakade tomater:
Körsbärstomater
|
500 g |
---|---|
Olivolja
|
2 msk |
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Strösocker
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Färsk timjan
|
5 kvistar |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Hittar du inte grön tapenade går det lika bra med svart.
Näringsvärden, per port
Energi:
809 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7 g |
Protein: | 8,4 % | 16,7 g |
Fett: | 72,5 % | 66,4 g |
Kolhydrater: | 19,1 % | 38 g |

