Champinjonsås

25 min Huvudrätt
Champinjonsås

Detta är en riktigt krämig champinjonsås med de rätta smakerna - dijonsenap, kalvfond, kinesisk soja, svartvinbärsgelé och vispgrädde. Denna sås är perfekt att servera till både fläskkotlett, oxfilé och stekt kyckling! Lika gott till vardag som till fest!

Ingredienser

Champinjoner
250 g
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
2 msk
2½ dl
2 dl
Dijonsenap
1 tsk
Kalvfond
1½ msk
Kinesisk soja
1 tsk
Svartvinbärsgelé
1 msk
Salt och svartpeppar

Gör så här

  • Skiva svampen. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt vitlök och svamp. Fräs tills svampen fått fin färg.
  • Rör ner vispgrädde, mjölk, senap, kalvfond och soja. Låt sjuda till önskad konsistens, 6-8 min.
  • Smaka av med vinbärsgelé, salt och svartpeppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

330 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,7 g
Protein: 6,3 % 5,1 g
Fett: 81,4 % 30,4 g
Kolhydrater: 12,3 % 10 g
https://www.arla.se/recept/champinjonsas/