Champinjonsås
25 min
•
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt
Tillbehör
•
Detta är en riktigt krämig champinjonsås med de rätta smakerna - dijonsenap, kalvfond, kinesisk soja, svartvinbärsgelé och vispgrädde. Denna sås är perfekt att servera till både fläskkotlett, oxfilé och stekt kyckling! Lika gott till vardag som till fest!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Champinjoner
|
250 g |
|---|---|
|
Schalottenlök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 msk | |
| 2½ dl | |
| 2 dl | |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Kalvfond
|
1½ msk |
|
Kinesisk soja
|
1 tsk |
|
Svartvinbärsgelé
|
1 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
330 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,7 g |
| Protein: | 6,3 % | 5,1 g |
| Fett: | 81,4 % | 30,4 g |
| Kolhydrater: | 12,3 % | 10 g |