California rolls
1 tim
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
•
Har du testat att göra egna California rolls? Det är inte så svårt, och gott blir det! Det är vegetarisk maki fylld med avokado, mango, salladslök och chilimajonnäs. Sushiriset ska vara ytterst, täckt av sesamfrö eller furikake. Doppa sedan din California rolls i lite soja och toppa med gari.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
Sushiris:
|
Rundkornigt ris, gärna sushiris
|
3 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
4½ dl |
|
Risvinäger
|
1 dl |
|
Citron, pressad saft
|
½ |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Salt
|
½ msk |
Chilimajonäs:
|
Majonnäs
|
3 msk |
|---|---|
|
Srirachasås
|
2 msk |
|
Sesamolja
|
1 msk |
Fyllning:
|
Avokado
|
1 |
|---|---|
|
Mango, färsk eller tinad
|
100 g |
|
Salladslökar
|
2 |
Maki:
|
Noriark
|
4 |
|---|---|
|
Furikake eller rostade sesamfrön
|
1 dl |
| 150 g |
Till servering:
|
Japansk soja
|
|
|---|---|
|
Gari, inlagd ingefära
|
Gör så här
Sushiris:
Chilimajonnäs:
Fyllning:
Maki:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
657 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,7 g |
| Protein: | 7,1 % | 11,5 g |
| Fett: | 45,2 % | 33,6 g |
| Kolhydrater: | 47,7 % | 77,1 g |