Caesarsallad med grönkål
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Förrätt
Lunch
Tillbehör
•
En annorlunda caesarsallad med nya inslag - grönkål och krutonger av vörtbröd. Servera salladen med klassisk dressing.
Ingredienser
|
Vörtbröd
|
5 skivor |
|---|---|
| 3 msk | |
|
Romansallad
|
2 huvuden |
|
Grönkål
|
1 kvist |
Dressing:
| 2½ dl | |
|
Ansjovisfilé
|
25 g |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 dl | |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Pressad citron
|
1 msk |
|
Worcestershiresås
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Får du dressing över håller den sig i kylen flera dagar.
Näringsvärden, per port
Energi:
375 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,8 g |
| Protein: | 12,8 % | 11,8 g |
| Fett: | 59,8 % | 25,4 g |
| Kolhydrater: | 27,4 % | 25,3 g |