Caesarsallad med Cheddar

30 min
Arbetstid: 30 min
Buffé Förrätt Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Caesarsallad med Cheddar

Caesarsallad på nytt sätt, med Cheddar, stekta äppelklyftor och brödkrutonger på vörtbröd. Annorlunda och sagolikt gott!

Ingredienser

Vörtbröd
3 skivor
Äpple
1
3 msk
Romansallad
1 huvud
Kvibille® Cheddar 6 mån
150 g

Ansjovisdressing:

Ansjovisfilé
75 g
2 dl

Gör så här

  • Mosa ansjovisen och blanda med gräddfilen.
  • Skär brödet i tärningar och äpplet i klyftor. Stek i omgångar i smör i en stekpanna.
  • Dela salladen i stora bitar och lägg dem på ett fat.
  • Skär osten i strimlor. Lägg ost, äpple och brödkrutonger på salladen.
  • Ringla över en del av dressingen och servera resten till.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

399 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2 g
Protein: 15,6 % 15,3 g
Fett: 66,9 % 30,2 g
Kolhydrater: 17,5 % 17,2 g
https://www.arla.se/recept/caesarsallad-med-cheddar/