Caesarsallad
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•
Recept på klassisk caesarsallad med krämig parmesandressing. Den här fräscha salladen passar de flesta tillfällen och är alltid lika uppskattad! Toppa caesarsalladen med nystekta krutonger och hyvlad parmesan - servera direkt. Underbart gott att servera till grillad kyckling!
Ingredienser
|
Vitt formbröd
|
6 skivor |
|---|---|
| 3 msk | |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Romansallad
|
2 huvuden |
|
Parmesanost, eller Arla Ko® Svecia
|
100 g |
Dressing:
|
Parmesanost, eller Arla Ko® Svecia
|
50 g |
|---|---|
|
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
|
Ägg
|
1 |
|
Sardellfiléer
|
3 |
|
Färskpressad citronsaft
|
2 msk |
|
Neutral rapsolja
|
ca 2 dl |
|
Salt
|
|
|
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Cesarsalladen blir väldigt god att tillaga med lagrad svensk Svecia. Osten är god både i dressingen och att hyvla över sallden.
Näringsvärden, per port
Energi:
809 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,7 g |
| Protein: | 10,9 % | 21,7 g |
| Fett: | 75 % | 68,7 g |
| Kolhydrater: | 14,1 % | 28 g |