Bulgursallad med kanelröra

Bulgursallad med kanelröra

Betyg

(8 st)

Bulgur är krossat vete med mycket fibrer. Vi blandar och smaksätter bulguren med curry, russin, fänkål, apelsin och kanel till god och smakrik sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 dl bulgur
  • 1 tsk orientalisk curry
  • 2 tsk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 200 g fänkål
  • 2 apelsiner
  • ½ dl russin
  • 50 g rucola

Kanelröra:

Gör så här:

Gör så här:

Fräs bulgur och curry i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll på buljongen och koka enligt anvisning på bulgurförpackningen. Skär fänkålen i tunna strimlor. Skala apelsinerna och skär dem i bitar. Blanda bulgur med fänkål, apelsin, russin och rucola på ett stort fat. Blanda ihop kanelröran. Servera salladen med kanelröran.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 385 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem