Bulgursallad med kanelröra

Bulgursallad med kanelröra

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Bulgur är krossat vete med mycket fibrer. Vi blandar och smaksätter bulguren med curry, russin, fänkål, apelsin och kanel till god och smakrik sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 dl bulgur
  • 1 tsk orientalisk curry
  • 2 tsk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 200 g fänkål
  • 2 apelsiner
  • ½ dl russin
  • 50 g rucola

Kanelröra:

Gör så här:

Gör så här:

Fräs bulgur och curry i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll på buljongen och koka enligt anvisning på bulgurförpackningen. Skär fänkålen i tunna strimlor. Skala apelsinerna och skär dem i bitar. Blanda bulgur med fänkål, apelsin, russin och rucola på ett stort fat. Blanda ihop kanelröran. Servera salladen med kanelröran.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 385 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem