Bulgursallad

1 tim Buffé Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Bulgursallad

Detta är en perfekt bulgursallad att bjuda på till sommarens grillmiddagar. Massor av färska örter samsas med vällagrad ost, söta bär och smörstekt lök. Matigt, vackert och smakrikt, precis som man vill ha det!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Bulgur eller kvarngryn
2½ dl
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyfta
1
50 g
Chili flakes
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ dl
150 g
Grovhackade färska örter t ex basilika och persilja
3 dl
Blandade färska bär
2 dl

Gör så här

  • Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs all lök mjuk i smör. Tillsätt chili flakes och vinäger. Sjud tills vinägern kokat in.
  • Tärna osten.
  • Blanda lök, ost och örter med grynen. Toppa med bär.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

448 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 16 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/bulgursallad/