Buffalo wings
1 tim
•
Arbetstid: 20 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
•
Heta buffalo wings, precis som dom ska vara! Vi marinerar kycklingvingarna i gräddfil och saltgurkslag för den rätta smaken. När kycklingen är nyfriterad vänds den ner i en smörig och het sås för att sedan avnjutas tillsammans med saltgurka och ädelostdipp.
Ingredienser
Marinad:
|
Kycklingvingar
|
900 g |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Saltgurka
|
1 burk |
Blue cheese dip:
| 140 g | |
| 2 dl | |
|
Cayennepeppar
|
2 krm |
|
Salt
|
Buffalosås:
| 150 g | |
|
Hot sauce, t ex srirachasås
|
1½ dl |
|
Worcestershiresås
|
1 tsk |
Panering:
|
Potatismjöl
|
4 dl |
|---|---|
|
Vitlökspulver
|
2 msk |
|
Chilipulver
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
½ msk |
|
Cayennepeppar
|
2 tsk |
Till fritering:
|
Neutral olja
|
1 liter |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
3211 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,2 g |
| Protein: | 7 % | 55,6 g |
| Fett: | 83,7 % | 303,7 g |
| Kolhydrater: | 9,3 % | 73,8 g |