Brytbröd med solroskärnor
1 tim 45 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Tillbehör
Frysbar
•
Ett superlätt bröd som går snabbt att baka. Bara att hälla ut på plåten och grädda. Njut sedan brödet med smör och en god ost.
Ingredienser
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
|
Ljummet vatten 37°
|
5 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
| 250 g | |
|
Ljust lantbrödsmjöl
|
14 dl |
|
Lätt uppvispad äggvita
|
1 |
|
Saltrostade solroskärnor
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
247 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,9 g |
| Protein: | 14,3 % | 8,7 g |
| Fett: | 16,5 % | 4,6 g |
| Kolhydrater: | 69,2 % | 42,1 g |