Brytbröd
1 tim 45 min
•
Arbetstid: 30 min
Frysbar
•
Lättbakat och smakrikt bröd som passar bra att ta med till utflykten eller knytkalaset.
Ingredienser
| 25 g | |
|
Grahamsmjöl
|
2 dl |
|
Vetemjöl special
|
6½ dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Jäst
|
25 g |
|
Vatten
|
3 dl |
|
Solroskärnor eller
|
1 dl |
|
Oliver
|
1 dl |
Pensling och garnering:
|
Ägg
|
|
|---|---|
|
Solroskärnor
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Solroskärnorna i brödet kan bytas ut mot grovhackade fyllda oliver och solroskärnorna till garnering kan bytas ut mot sesam- eller vallmofrön.
Näringsvärden, per st
Energi:
2306 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 45,6 g |
| Protein: | 11,6 % | 65,7 g |
| Fett: | 26 % | 67,9 g |
| Kolhydrater: | 62,4 % | 354 g |