Brysselkålssallad med apelsin och chili
30 min
Förrätt
Huvudrätt
•
&format=webp)
Detta är en smakrik brysselkålssallad med syra från apelsin och hetta från chili. Både brysselkål och svartkål steks i smör, vilket ger kålen en rund och fin smak. Salladen toppas sedan med smulad vitost och rostade pinjenötter. Underbart gott!
Ingredienser
Apelsin
|
1 |
---|---|
Brysselkål
|
400 g |
Svartkål
|
300 g |
Färsk röd chili
|
1 |
Svenskt Smör från Arla®
|
75 g |
Apetina® Vitost 20%
|
150 g |
Rostade pinjenötter
|
50 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
391 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7,2 g |
Protein: | 14,8 % | 14,2 g |
Fett: | 72,3 % | 32 g |
Kolhydrater: | 12,9 % | 12,4 g |

