Brynt smörkola med havssalt
1 tim
•
Arbetstid: 40 min
•
Brynt smör i kolasmeten lyfter kolasmaken ytterligare! Strö över flingsalt precis innan servering. Skär kolan i generösa bitar och njut av denna ljuvliga kola.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
| 100 g | |
| 3 dl | |
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Ljus sirap
|
1½ dl |
|
Glykossirap
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.
Näringsvärden, per st
Energi:
62 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0 g |
| Protein: | 0,7 % | 0,1 g |
| Fett: | 48,7 % | 3,4 g |
| Kolhydrater: | 50,6 % | 7,7 g |
Video
Så lyckas du med kolan
Kocken Lotta ger dig alla knepen för julens segaste kola. God jul från oss på Arla!