Brylépudding - Recept | Arla
Brylépudding

Brylépudding

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Avsluta middagen med en dessertklassiker! Brylépudding har härlig kolasmak från karamell och len gräddkräm som smälter i munnen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl strösocker
  • ¾ dl vatten

Gör så här

Gör så här

Smält sockret i en torr stekpanna. Tillsätt vattnet och låt koka ihop med det smälta sockret till en gyllenbrun karamell. Fördela genast karamellen i portionsformar.

Sätt ugnen på 100°. Dela vaniljstången och koka ihop med gräddmjölk. Vispa ägg och socker i en bunke. Häll gräddmjölken på äggvispet och vispa till en jämn smet. Häll smeten i formarna. Tillaga i mitten av ugnen 45-50 min tills äggsmeten har stannat. Låt kallna. Skär med en kniv runt kanterna och stjälp upp på tallrik.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa: