Brylépudding

3 tim 15 min Efterrätt Huvudrätt Middag
Brylépudding

Avsluta middagen med en dessertklassiker! Brylépudding har härlig kolasmak från karamell och len gräddkräm som smälter i munnen.

Ingredienser

Strösocker
2 dl
Vatten
¾ dl
5 dl
Vaniljstång
1
Strösocker
1 dl
Ägg
4
Salt
1 krm

Gör så här

  • Smält sockret i en torr varm stekpanna. Tillsätt vattnet och låt koka ihop med det smälta sockret till en gyllenbrun karamell.
  • Fördela genast karamellen i portionsformar.
  • Sätt ugnen på 100° eller 90° varmluft.
  • Dela vaniljstången och koka upp med grädden. Vispa upp ägg och socker i en bunke.
  • Häll grädden i bunken och vispa till en jämn smet. Häll smeten i formarna. Tillaga i mitten av ugnen 45-50 min tills äggsmeten har stannat. Låt kallna.
  • Skär med en kniv runt kanterna och stjälp upp på tallrik.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

545 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 69 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/brylepudding/