Brownie med vanilj- och saltrostade frön

Brownie med vanilj- och saltrostade frön

50 min
En jättegod brownie med frön rostade i vanilj och salt. En spännande ny smak på en klassisk chokladkaka!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x30 cm.
  • Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao.
  • Röra ihop ägg och socker i en bunke.
  • Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver.
  • Rosta frön i en torr, varm stekpanna. Rör i smör och flingsalt.
  • Bred ut smeten i formen och strö på de rostade fröna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl.
Klart!
Energi:

245 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Rostade hasselnötter
100 g
250 g
Kakao
2 dl
Ägg
4
Strösocker
4½ dl
Flingsalt
½ tsk
Vaniljpulver
2 krm
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
½ tsk
Blandade frön, t ex linfrön, solrosfrön, pumpafrön
1½ dl
10 g
Vaniljpulver
1 krm
Salt
1 krm