Brownie med vanilj- och saltrostade frön

50 min
Arbetstid: 25 min
Brownie med vanilj- och saltrostade frön

En jättegod brownie med frön rostade i vanilj och salt. En spännande ny smak på en klassisk chokladkaka!

Ingredienser

Rostade hasselnötter
100 g
250 g
Kakao
2 dl
Ägg
4
Strösocker
4½ dl
Flingsalt
½ tsk
Vaniljpulver
2 krm
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
½ tsk
Blandade frön, t ex linfrön, solrosfrön, pumpafrön
1½ dl
10 g
Vaniljpulver
1 krm
Salt
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x30 cm.
  • Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao.
  • Röra ihop ägg och socker i en bunke.
  • Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver.
  • Rosta frön i en torr, varm stekpanna. Rör i smör och flingsalt.
  • Bred ut smeten i formen och strö på de rostade fröna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

247 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 2,6 g
Protein: 6,4 % 3,9 g
Fett: 55,9 % 15,6 g
Kolhydrater: 37,7 % 22,9 g
https://www.arla.se/recept/brownie-med-vanilj--och-saltrostade-fron/