Brownie med apelsin och kardemumma

Brownie med apelsin och kardemumma

Betyg

(17 st)

Brownie med apelsin och kardemumma är verkligen en höjdare till fikabordet! En ny och spännande smak på den klassiska chokladkakan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

  • 100 g rostade hasselnötter
  • 250 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl kakao
  • 4 ägg
  • 4½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • rivet skalet av 2 apelsiner
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20*30 cm. Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao. Röra ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver, skal av apelsin och kardemumma. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem