Brownie med apelsin och kardemumma

Brownie med apelsin och kardemumma

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Brownie med apelsin och kardemumma är verkligen en höjdare till fikabordet! En ny och spännande smak på den klassiska chokladkakan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

  • 100 g rostade hasselnötter
  • 250 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl kakao
  • 4 ägg
  • 4½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • rivet skalet av 2 apelsiner
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20*30 cm. Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao. Röra ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver, skal av apelsin och kardemumma. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem