Brownie med apelsin och kardemumma

Brownie med apelsin och kardemumma

45 min
Brownie med apelsin och kardemumma är verkligen en höjdare till fikabordet! En ny och spännande smak på den klassiska chokladkakan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x30 cm.
  • Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao.
  • Röra ihop ägg och socker i en bunke.
  • Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver, skal av apelsin och kardemumma.
  • Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl.
Klart!
Energi:

220 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Rostade hasselnötter
100 g
250 g
Kakao
2 dl
Ägg
4
Strösocker
4½ dl
Salt
½ tsk
Vaniljpulver
2 krm
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
½ tsk
Apelsiner
rivet skalet av 2
Stötta kardemummakärnor
2 tsk