Bröd med Svecia

2 tim Brunch Buffé
Frysbar
Bröd med Svecia

Lagrad ost gör detta bröd fantastiskt gott att äta och allra godast är det nygräddat. Brödet blir till vackra kransar att lägga upp på buffén.

Ingredienser

Kallt vatten
5 dl
Jäst
25 g
Dinkelmjöl
800 g
Salt
1 msk
150 g

Gör så här

  • Blanda vatten, jäst, mjöl och salt. Arbeta degen smidig ca 10 min. Tärna osten och tillsätt den.
  • Låt degen kalljäsa i kyl över natten, minst 8 tim.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och forma den till två kransar på bakplåtspapper på en plåt.
  • Klipp några snitt på ovansidan och låt jäsa ca 1 tim.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Grädda bröden i nedre delen av ugnen 5 min, kasta in 2-3 msk vatten i botten av ugnen så att det blir lite ånga.
  • Sänk värmen till 200º och grädda ytterligare 25-30 min.
Klart!

Näringsvärden, per bröd

Energi:

1810 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 79 g
Kolhydrater: 303 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/brod-med-svecia/