Bresaola med lins- och grapesallad

Bresaola med lins- och grapesallad

Betyg

(28 st)

En matig sallad med linser, vit ost och blodgrape. Salladen har lite vuxna smaker där bland annat grapefrukten ger både sötma och lite beskhet. Gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl belugalinser
  • 1 rödlök
  • 1 blodgrape
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • svartpeppar
  • 150 g Apetina® vitost
  • ½ dl grovhackad bladpersilja
  • 100 g skivad bresaola

Gör så här:

Gör så här:

Koka linserna nätt och jämnt mjuka enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Skala och finhacka löken. Skär bort skalet från grapen och skär ut hinnfria klyftor. Lägg dem åt sidan. Krama ur grapesaften och häll den i en rymlig skål. Rör i senap, olja, salt och peppar. Vänd ner linser och lök. Lägg allt på ett fat och smula över ost. Fördela grape och persilja på salladen. Servera med bresaolan.

Näringsvärden, per bufféportion

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem