Bresaola med lins- och grapesallad

Bresaola med lins- och grapesallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

En matig sallad med linser, vit ost och blodgrape. Salladen har lite vuxna smaker där bland annat grapefrukten ger både sötma och lite beskhet. Gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl belugalinser
  • 1 rödlök
  • 1 blodgrape
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • svartpeppar
  • 150 g Apetina® vitost Vitost hel bit 20%
  • ½ dl grovhackad bladpersilja
  • 100 g skivad bresaola

Gör så här:

Gör så här:

Koka linserna nätt och jämnt mjuka enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Skala och finhacka löken. Skär bort skalet från grapen och skär ut hinnfria klyftor. Lägg dem åt sidan. Krama ur grapesaften och häll den i en rymlig skål. Rör i senap, olja, salt och peppar. Vänd ner linser och lök. Lägg allt på ett fat och smula över ost. Fördela grape och persilja på salladen. Servera med bresaolan.

Näringsvärden, per bufféportion

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem