Glutenfri müsli

Glutenfri müsli

Betyg

(35 st)

Fixa din egen glutenfria müsli med sötma från äppeljuice. Müslin blir en knaprig topping till fil eller yoghurt och en perfekt frukost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 dl

  • ½ liter boveteflingor
  • 3 dl quinoapuffar
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 dl grovhackade blandade nötter
  • 1 krm salt
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1½ dl äppeljuice

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja och juice, blanda runt väl. Häll ut blandningen på bakplåtspapper i en långpanna. Rosta i mitten av ugnen 20–30 min tills den har fått fin färg. Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet. Låt kallna. Förvara i burk med lock.

Näringsvärden, per dl

  • Energi: 235 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem