Bovete- och chiabröd

Bovete- och chiabröd

60+ min
Lättbakat glutenfritt bröd som bakas i muffinsformar. Toppa med nyttiga chiafrön.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen och rör ut med fil, smör-&rapsolja, honung och salt. Rör ner resten av ingredienserna.
  • Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
  • Klicka ut 10 bullar i smorda muffinsformar med chiafrön. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
Klart!
Energi:

195 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Jäst
25 g
3 dl
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
½ dl
Flytande honung
2 msk
Salt
½ msk
Bovetemjöl
3 dl
Rismjöl
2 dl
Solroskärnor
½ dl
Topping:
Chiafrön
2 msk