Bönsallad

Bönsallad

15 min Huvudrätt
Bönsallad är en matig måltid eller ett gott tillbehör för buffén. Bönor är en god bas, bara att blanda med fräscha grönsaker och toppa med cottage cheese.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Spola bönorna och låt dem rinna av.
  • Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar.
  • Blanda bönor, lök, tomater och koriander.
  • Blanda olja och vitlök. Häll det över salladen. Salta och peppra.
  • Blanda cottage cheese med kryddorna.
  • Rör om salladen och lägg upp i en skål. Toppa med cottage cheese.
Klart!
Energi:

360 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Kokta bönor
800 g
Rödlök
1
Tomater
4
Grovhackad färsk koriander
½ dl
Olivolja
2 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
150 g
Malen spiskummin
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk