Bönsallad med löktsatsiki

Bönsallad med löktsatsiki

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

En matig bönsallad med blandade bönor och haricots verts passar bra till kryddiga korvar. Prova färsk lök i tsatsikin istället för vitlök och gurka.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Löktsatsiki

  • 300 g kryddig korv, t ex merguez

Gör så här:

Gör så här:

Börja med tsatsikin. Skiva löken tunt. Blanda med salt och lägg den i en sil. Låt stå ca 15 min. Skölj löken i kallt vatten och låt den rinna av. Blanda lök, matyoghurt och timjan. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 3 min. Kyl dem i kallt vatten. Tina sojabönorna. Häll av och skölj de vita bönorna. Blanda bönor och sallad. Häll av 1 dl olja från osten. Blanda ner ost, kryddor och resten av oljan från burken i salladen. Strö över flingsalt. Stek eller grilla korvarna. Skär dem i skivor och servera till salladen och tsatsikin.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem