Bondens äppelkaka

Bondens äppelkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(241 st)

Ljuvlig äppelkaka med rostade hasselnötter. Cottage cheese i äppelkakan gör den extra saftig - och med en klick vispad grädde till är den gudomlig.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i 2 msk smör i en stekpanna och strö över kanel.
  3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, cottage cheese och salt.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Klicka ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  5. Stick ner äppelklyftorna i smeten och strö nötterna över kakan
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen 25–30 min. Låt svalna. Vispa grädden lätt och servera till.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag