Bondens äppelkaka

Bondens äppelkaka

50 min Efterrätt
Ljuvlig äppelkaka med rostade hasselnötter. Cottage cheese i äppelkakan gör den extra saftig - och med en klick vispad grädde till är den gudomlig.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bondens-appelkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i 2 msk smör i en stekpanna och strö över kanel.
  • Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, cottage cheese och salt.
  • Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Klicka ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Stick ner äppelklyftorna i smeten och strö nötterna över kakan
  • Grädda kakan i mitten av ugnen 25–30 min. Låt svalna. Vispa grädden lätt och servera till.
Klart!
Energi:

515 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Äpplen av fast sort
2
Malen kanel
1 tsk
130 g
Strösocker
2 dl
Ägg
3
250 g
Salt
1 tsk
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
Grovhackade rostade hasselnötter
½ dl
3 dl