Bönbiffar i pitabröd
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Bönbiffar, härliga vegetariska biffar, serverade med fräscha grönsaker och god dressing i pitabröd. Bönbiffarna görs av kidneybönor och KESO® cottage cheese.
Ingredienser
|
Kidneybönor à 400 g
|
1 burk |
|---|---|
|
Ägg
|
1 |
|
Finhackad purjolök
|
1 dl |
| 150 g | |
|
Finhackad färsk persilja
|
½ dl |
|
Dijonsenap
|
2 tsk |
|
Malen muskot
|
2 krm |
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Strösocker
|
1 tsk |
|
Ströbröd
|
1 dl |
|
Pitabröd
|
4 |
Dressing:
| 2 dl | |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Citron
|
finrivet skal av ½ |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
462 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 12,1 g |
| Protein: | 21,6 % | 24,6 g |
| Fett: | 23,3 % | 12,2 g |
| Kolhydrater: | 55,1 % | 62,6 g |