Bolognese på högrev

Bolognese på högrev

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(86 st)

Denna fylliga bolognese är ett långkok med ljuvlig smak och sälta från rimmat sidfläsk och salami. Bolognese på högrev tar en god stund på spisen men är väl värd mödan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 g morötter
  • 150 g rimmat sidfläsk
  • 150 g högrev
  • 100 g salami
  • 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 3 msk kalvfond
  • 400 g körsbärstomater
  • 2 tsk torkad oregano

Till servering:

Gör så här

Gör så här

Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär moroten i små tärningar. Ta bort svålen på sidfläsket. Skär fläsk, högrev och salami i fina tärningar. Fräs lök, vitlök och morot i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt fläsk, högrev, salami och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par min. Slå på vin och fond, lägg i tomater och oregano. Koka upp, sänk värmen och låt koka 1 ½-2 tim under lock. Rör om då och då. Smaka ev av med salt och peppar.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag