Bolognese på högrev

Bolognese på högrev

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(130 st)

Denna fylliga bolognese är ett långkok med ljuvlig smak och sälta från rimmat sidfläsk och salami. Bolognese på högrev tar en god stund på spisen men är väl värd mödan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 g morötter
  • 150 g rimmat sidfläsk
  • 150 g högrev
  • 100 g salami
  • 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 3 msk kalvfond
  • 400 g körsbärstomater
  • 2 tsk torkad oregano

Till servering:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär moroten i små tärningar. Ta bort svålen på sidfläsket. Skär fläsk, högrev och salami i fina tärningar. Fräs lök, vitlök och morot i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt fläsk, högrev, salami och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par min. Slå på vin och fond, lägg i tomater och oregano. Koka upp, sänk värmen och låt koka 1 ½-2 tim under lock. Rör om då och då. Smaka ev av med salt och peppar.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag