Blomkålssallad med fänkålsyoghurt

Blomkålssallad med fänkålsyoghurt

Betyg

(16 st)

Fint skuren rå blomkål blir krispig och god. Här i en sallad som passar bra till grillad fisk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g blomkål
  • ½ tsk salt
  • 50 g saltrostad mandel grovhackade
  • 1 dl färsk dill

Fänkålsyoghurt

Gör så här:

Gör så här:

Börja med fänkålsyoghurten. Riv fänkålen grovt. Blanda med matyoghurt, citronskal, chili, vitlök och honung. Rör om och smaka av med salt och peppar. Ansa och skär blomkålen tunt. Lägg den på ett stort fat, salta och toppa med dill och mandel. Servera med fänkålsyoghurten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem