Blomkålsråraka med smetana och picklad lök

35 min Buffé Förrätt
Blomkålsråraka med smetana och picklad lök

Små krispiga munsbitar med blomkål och lagrad ost. Toppas med syrlig rödlök och smetana. Försvinnande goda till drinken eller som en liten förrätt!

Ingredienser

150 g
Potatisar, mjölig
2
Blomkål
200 g
Ägg
1
Vetemjöl
½ dl
Salt
½ tsk
Matolja

Picklad rödlök:

Rödlök
½
Ättiksprit 12%
2½ msk
Strösocker
½ dl
Vatten
1 dl

Till servering:

2 dl
Färsk gräslök, finskuren
2 msk

Gör så här

  • Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Lägg i en kastrull och häll på ättiksprit, socker och vatten. Koka upp och ta från värmen. Låt löken svalna i lagen.
  • Skala potatisen. Grovriv ost och potatis. Skär blomkålen i små bitar. Lägg allt i en bunke och vispa ner ägg, vetemjöl och salt.
  • Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek 16 plättar i omgångar. Klicka ner lite smet i pannan, platta till och låt dem bli gyllenbruna och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Toppa med smetana, gräslök och picklad rödlök.
Klart!

Toppa med röd, svart eller vegetarisk rom om du vill göra rårakorna ännu mer festliga.

Näringsvärden, per styck inkl tillbehör

Energi:

138 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/blomkalsraraka-med-smetana-och-picklad-lok/