Blomkålsråraka med smetana och picklad lök
35 min
Buffé
Förrätt
•
Små krispiga munsbitar med blomkål och lagrad ost. Toppas med syrlig rödlök och smetana. Försvinnande goda till drinken eller som en liten förrätt!
Ingredienser
| 150 g | |
|
Potatisar, mjölig
|
2 |
|
Blomkål
|
200 g |
|
Ägg
|
1 |
|
Vetemjöl
|
½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Matolja
|
Picklad rödlök:
|
Rödlök
|
½ |
|---|---|
|
Ättiksprit 12%
|
2½ msk |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Vatten
|
1 dl |
Till servering:
| 2 dl | |
|
Färsk gräslök, finskuren
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Toppa med röd, svart eller vegetarisk rom om du vill göra rårakorna ännu mer festliga.
Näringsvärden, per st
Energi:
124 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,6 g |
| Protein: | 11,8 % | 3,6 g |
| Fett: | 60,7 % | 8,5 g |
| Kolhydrater: | 27,5 % | 8,4 g |