Blandad sallad

Blandad sallad

20 min Buffé
En sallad med nötter och frön blir härligt knaprig, använd de du har hemma. Toppa salladen med en ljuvlig dressing på grädde, senap, citron och en skvätt sherry.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blandad-sallad/

Gör så här

  • Skölj salladen i iskallt vatten. Låt den rinna av väl.
  • Bryt salladsbladen i bitar i en stor skål.
  • Skala och skiva löken. Blanda ner lök och valnötter i salladen.
  • Rör ihop dressingen och droppa lite över salladen. Servera resten av dressingen till.
Klart!

Valnötterna kan bytas ut mot solrosfrön.

Ingredienser

Salladsblad
1 liter
Rödlök
1
Hackade valnötter
½ dl
Dressing:
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Senap
1 msk
Pressad citronsaft
1 msk
Strösocker
½ tsk
Salt
½ tsk
Cayennepeppar
½ krm
Sherry
ev 1 msk