Blåbärsmarmelad
25 min
•
Den här blåbärsmarmeladen är fyllig, bärig och lagom söt – perfekt till nybakade scones med färskost, nygräddade pannkakor eller en bit lagrad ost. En klassiker som är lika enkel att koka som den är god att äta. Svenska blåbär ger marmeladen extra djup färg och smak – fulla av naturliga antioxidanter och skogssötma.
Nytt
Ingredienser
|
Svenska blåbär frysta eller färska
|
500 g |
|---|---|
|
Syltsocker
|
3 dl |
|
Färskpressad citronsaft
|
1 msk |
|
Vaniljpulver
|
ev. 2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Sterilisera burkarna: Lägg burkarna i en stor kastrull. Fyll kastrullen med vatten så att burkarna täcks helt. Koka upp vattnet och låt burkarna koka 10–15 min. Använd tång eller grytlappar för att försiktigt ta upp burkarna ur vattnet. Låt burkarna rinna av upp och ner på en ren handduk tills de ska fyllas.
Näringsvärden, per dl
Energi:
260 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,2 g |
| Protein: | 1,1 % | 0,7 g |
| Fett: | 2,7 % | 0,8 g |
| Kolhydrater: | 96,2 % | 61,5 g |