Biskvier med mjölkchoklad och hallon

1 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Fika
Frysbar
Biskvier med mjölkchoklad och hallon

Härlig kondisklassiker med frisk smaksättning. Tänk på att låta den smälta chokladen svalna något innan du doppar biskvierna.

Ingredienser

Bottnar

Sötmandel
200 g
Strösocker
2 dl
Stora äggvitor
2

Smörkräm

300 g
Florsocker
3 dl
Äggula
1
Vaniljsocker
1 tsk
Smält, avsvalnad mjölkchoklad
50 g
Mosade hallon
½ dl

Topping

Mörk choklad
150 g
Hackade hasselnötter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Mixa mandeln till ett fint pulver. Blanda med sockret i en bunke. Vispa upp äggvitorna lätt och rör ner i mandelmixet.
  • Bred ut 20 rundlar, ca 4 cm stora, på bakplåtspapper på plåtar.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna. Låt kallna. Dra loss från pappret.
  • Vispa smör, florsocker, äggula och vaniljsocker till smörkrämen tills den blir riktigt slät och luftig.
  • Blanda med smält choklad och hallon, och bred ut toppigt på bottnarnas platta sida. Låt stå kallt i 30 min.
  • Smält chokladen till toppingen. Doppa biskvierna i chokladen och garnera med hackade nötter eller strössel. Låt stelna i kyl.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

300 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,9 g
Protein: 4,9 % 3,6 g
Fett: 63,4 % 21,5 g
Kolhydrater: 31,7 % 23,4 g
https://www.arla.se/recept/biskvier-med-mjolkchoklad-och-hallon/