Biffsallad med citrus och vitost

Biffsallad med citrus och vitost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

En fräsch sallad med syrlig blodgrape och hetta av srirachasås. Toppas med knapriga nötter och frisk mynta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 skivor utskuren biff, ca 300 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Dressing:

  • 2 blodgrape
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ½ tsk srirachasås
  • ½ dl olivolja

Gör så här:

Gör så här:

Salta och peppra köttet och stek det i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Låt köttet svalna. Skala grapefrukterna med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Lägg klyftorna i en skål. Krama saften ur resten av grapefrukten. Blanda saften med salt, peppar, srirachasås och olivolja till en dressing. Skär köttet i strimlor och blanda med lite av dressingen. Skölj salladen, bryt den i bitar och lägg på ett fat. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Strimla salladslökarna. Häll av vätskan från vitosten. Varva kött, grönsaker och grapefruktklyftor på salladen. Strö över nötter och mynta och ringla över dressingen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem