Biffsallad med citrus och vitost

Biffsallad med citrus och vitost

Betyg

(1 st)

En fräsch sallad med syrlig blodgrape och hetta av srirachasås. Toppas med knapriga nötter och frisk mynta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 skivor utskuren biff, ca 300 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Dressing:

  • 2 blodgrape
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ½ tsk srirachasås
  • ½ dl olivolja
  • 2 gemsallad
  • 2 avokado
  • 2 salladslökar
  • 1 burk Apetina® vitost tärnad paprika&chili
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 2 dl cashewnötter

Gör så här:

Gör så här:

Salta och peppra köttet och stek det i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Låt köttet svalna. Skala grapefrukterna med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Lägg klyftorna i en skål. Krama saften ur resten av grapefrukten. Blanda saften med salt, peppar, srirachasås och olivolja till en dressing. Skär köttet i strimlor och blanda med lite av dressingen. Skölj salladen, bryt den i bitar och lägg på ett fat. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Strimla salladslökarna. Häll av vätskan från vitosten. Varva kött, grönsaker och grapefruktklyftor på salladen. Strö över nötter och mynta och ringla över dressingen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem