Biffkebab

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt Snabbmat
Biffkebab

Biffkebab med pepparkakskrydda, spiskummin och koriander. Servera vår kebab med den goda vitlökssåsen, bröd och favoritgrönsakerna.

Ingredienser

Lövbiff
400 g
Små gula lökar
2
2 msk
Salt
½ tsk
Pepparkakskrydda
1 tsk
Malen spiskummin
½ tsk
Färsk koriander
1 kruka

Vitlökssås

2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Tortillabröd
4
Avokado
1
Röd chili
½
Lime
1
Machésallad
60 g

Gör så här

  • Rör ihop såsen och ställ kallt.
  • Strimla köttet. Skala och skiva löken.
  • Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt löken och låt den fräsa med. Salta och krydda med pepparkakskrydda och spiskummin.
  • Hacka koriandern och strö över köttet.
  • Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skär chilin i ringar. och limen i klyftor.
  • Servera med sås, bröd och grönsaker.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

440 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,6 g
Protein: 28,3 % 30,6 g
Fett: 43,8 % 21,8 g
Kolhydrater: 27,9 % 30,2 g
https://www.arla.se/recept/biffkebab/