Beurre blanc
20 min
Tillbehör
•
Beurre blanc är en klassisk smörsås som är underbart god att servera till fisk och färsk vit sparris. Det är viktigt att löken hackas riktigt fint, då är den god att ha med i såsen och behöver inte silas bort. Smöret ska vara kylskåpskallt när det klickas ner under ständig vispning. När din beurre blanc har blivit krämig är den klar. Den blir extra lyxig om den toppas med färska örter och forellrom, men den är även utsökt god att avnjutas precis som den är.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Schalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Torrt vitt vin
|
1 dl |
|
Champagnevinäger
|
1 msk |
| 250 g | |
|
Salt
|
Smaksättning:
|
Finskuren färsk gräslök
|
1 msk |
|---|---|
|
Forellrom eller löjrom
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
482 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 1,2 % | 1,4 g |
| Fett: | 94 % | 51,3 g |
| Kolhydrater: | 1,2 % | 1,4 g |