BBQ ribs med rostad pumpa och dippsås
1 tim 45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Tack vare kokning blir revbenen just så där perfekt möra och mumsiga, dessutom med generöst mycket glaze. De är perfekta att förbereda för att sedan frysa in eller låta marinera i glaze i upp till 2 dagar i kyl.
Ingredienser
|
Tunna kamben eller tunna revbensspjäll
|
1½ kg |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Farinsocker
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
½ msk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 tsk |
Glaze:
| 3 msk | |
|
Barbequesås
|
1½ dl |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Flytande honung
|
1½ msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Rostad pumpa:
|
Pumpa
|
750 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
Dippsås:
| 2½ dl | |
|
Majonnäs
|
½ dl |
|
Chilisås
|
1½ msk |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
|
Finhackad rödlök
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1172 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 25 % | 72 g |
| Fett: | 63,1 % | 83,7 g |
| Kolhydrater: | 11,9 % | 34,4 g |