Bärkompott med vanilj

Bärkompott med vanilj

10 min Mellanmål Efterrätt
Klassisk mormorsefterrätt som avnjuts med ovispad grädde. Använd de bär som är i säsong eller dina favoriter från frysdisken.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Lägg bär, socker och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka under lock ca 5 min på medelhög värme.
  • Rör ut potatismjölet i vattnet och häll ner i kompotten och låt koka ca 1 min.
  • Låt svalna eller kallna helt.
  • Servera kompotten med ovispad grädde.
Klart!
Energi:

518 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Bär, t ex blåbär, hallon och jordgubbar
8 dl
Strösocker
2 dl
Vaniljpulver
2 krm
Potatismjöl
1 msk
Vatten
2 msk
3 dl