Bärkompott med vanilj

10 min
Arbetstid: 10 min
Mellanmål
Frysbar
Bärkompott med vanilj

Klassisk mormorsefterrätt som avnjuts med ovispad grädde. Använd de bär som är i säsong eller dina favoriter från frysdisken.

Ingredienser

Bär, t ex blåbär, hallon och jordgubbar
8 dl
Strösocker
2 dl
Vaniljpulver
2 krm
Potatismjöl
1 msk
Vatten
2 msk
3 dl

Gör så här

  • Lägg bär, socker och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka under lock ca 5 min på medelhög värme.
  • Rör ut potatismjölet i vattnet och häll ner i kompotten och låt koka ca 1 min.
  • Låt svalna eller kallna helt.
  • Servera kompotten med ovispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

511 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,5 g
Protein: 2,1 % 2,7 g
Fett: 53,2 % 30,7 g
Kolhydrater: 44,7 % 56,2 g
https://www.arla.se/recept/barkompott-med-vanilj/