Bärkompott med vanilj
10 min
•
Arbetstid: 10 min
Mellanmål
Frysbar
•
Klassisk mormorsefterrätt som avnjuts med ovispad grädde. Använd de bär som är i säsong eller dina favoriter från frysdisken.
Ingredienser
|
Bär, t ex blåbär, hallon och jordgubbar
|
8 dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vaniljpulver
|
2 krm |
|
Potatismjöl
|
1 msk |
|
Vatten
|
2 msk |
| 3 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
511 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,5 g |
| Protein: | 2,1 % | 2,7 g |
| Fett: | 53,2 % | 30,7 g |
| Kolhydrater: | 44,7 % | 56,2 g |