Barbacoa

Barbacoa

5 tim
Barbacoa är ett mexikansk långkok som vanligtvis görs på nötkött, get eller lamm. Köttet är kryddat med chipotle, vitlök, spiskummin, kryddnejlika och oregano. Det möra och kryddheta köttet serveras i tortillabröd tillsammans med de klassiska tacotillbehören - guacamole, gräddfil, riven ost, salsa och grönsaker.
https://www.arla.se/recept/barbacoa/

Gör så här

  • Börja med kryddsalsan. Grovhacka chipotle. Skala och grovhacka vitlök. Lägg i en matberedare. Tillsätt spiskummin, oregano, kryddnejlika, vatten och fond. Mixa slätt.
  • Torka köttet torrt med hushållspapper. Skär köttet i 6 jämnstora bitar. Skär bort ev stora fettbitar. Salta och peppra.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Bryn köttet på alla sidor. Lägg över i en stekgryta. Häll kryddblandningen över köttet. Lägg lagerblad mellan köttbitarna.
  • Låt sjuda under lock 4-5 timmar.
  • Lyft upp köttet och finfördela det med två gafflar.
  • Lägg tillbaka köttet i grytan och sjud ytterligare 30 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Servera barbacoa med tillbehören.
Klart!
Energi:

633 kcal

Fiber: 3,4 g
Protein: 45 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 36,7 g

Ingredienser

Benfri högrev
1 kg
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
3 msk
Kryddsalsa:
Chipotle chili
4
Vitlöksklyftor
6
Malen spiskummin
1½ msk
Torkad oregano
1 msk
Hela kryddnejlikor
10
Vatten
5 dl
Oxfond
2 msk
Lagerblad
2
Till servering:
Tortillabröd
6
Guacamole
2 dl
3 dl
150 g
Rödlök, skivad
1
Tomater, tärnade
4
Lime, i klyftor
1
Färsk koriander
1 kruka
Inkluderad
Guacamole
15 min
Guacamole
(150)
Pico de gallo
15 min
Pico de gallo
(52)
Tortillabröd
40 min
Tortillabröd
(24)