Bär med tiramisusås
15 min
•
Arbetstid: 15 min
Efterrätt
Huvudrätt
•
Tiramisu, en italiensk tradition. Här, i egen tappning, varvat med färska, svenska bär i säsong eller frysta från butik. Ett lätt och gott avslut på en lång middag.
Ingredienser
| 2½ dl | |
| 1 dl | |
|
Apelsin
|
rivet skal av ½ |
|
Citron ev 1 msk citruslikör
|
rivet skal av ¼ |
|
Bär t ex jordgubbar eller hallon
|
6 dl |
|
Savoiardikex
|
6 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
148 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,3 g |
| Protein: | 11,6 % | 4,2 g |
| Fett: | 41,4 % | 6,9 g |
| Kolhydrater: | 47 % | 17,1 g |