Tiramisu med rabarbersmak

2 tim 20 min Buffé Dessert Efterrätt
Tiramisu med rabarbersmak

Denna dessert är en variant av tiramisu. Kaffe och rabarbersaft ger smak åt de spröda, italienska kex som varvas med Kesella kvarg rabarber i denna ljuvliga tiramisu.

Ingredienser

Savoiardikex
8
Kallt, starkt kaffe
¾ dl
Konc rabarbersaft
3 msk
Ägg
1
Strösocker
½ dl
1 dl
250 g
Kakao
1 msk

Gör så här

  • Täck botten i portionsformar eller en stor form med kexen. Blanda kaffe och 1 msk saft och skeda det över kexen.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden till ett fast skum.
  • Blanda äggsmet, grädde och resten av saften med kvarg. Bred blandningen över kexen. Låt stå i kyl 2-3 tim.
  • Sikta över kakao vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

395 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/tiramisu-med-rabarbersmak/